Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 15 May 2013

2013.05.15 - Nyhetsbrev

Microsoft har kommet med denne månedens patcher. To av disse har blitt rangert som kritiske. Adobe har gitt ut patcher til sine produkter der flere av disse også er kritiske. I tillegg har også Mozilla Foundation kommet ut med patcher til både Firefox og Thunderbird.

2 kritiske og 8 viktige opdpateringer fra Microsoft

Microsoft har i dag kommet med 10 sikkerhetsoppdateringer der av 2 er rangert som kritiske.

Den ene kritiske svakheten som blir rettet er 0-day sårbarheten i Internet Explorer 8 som vi skrev om 6. Mai. Denne sårbarheten har blitt aktivt utnyttet i vannhullsangrep.

Den andre kritiske svakheten som blir rettet er også i Internet Explorer. Denne kan brukes til å ta kontroll over maskiner dersom de besøker spesielt utformede websider med Internet Explorer.

De resterende 8 svakhetene er rangert som viktige og finnes i Microsoft Windows, Microsoft Office, Microsoft Windows Essentials, Microsoft Lync og Microsoft .NET Framework.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2013/05/13/microsoft-customer-protections-for-may-2013.aspx
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-may

Mozilla Foundation oppdaterer Firefox og Thunderbird

Mozilla Foundation har sluppet oppdateringer til Mozilla Firefox og Thunderbird. Den nye versjonen av Firefox retter 8 svakheter, der 3 regnes som kritiske. I Thunderbird ble det rettet 6 svakheter, der 3 regnes som kritiske. Svakhetene kan blant annet utnyttes til å kjøre vilkårlig kode på systemet. Det anbefales å oppdatere Firefox til versjon 21 og Thunderbird til versjon 17.0.6.
Referanser
https://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/firefox.html
http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/thunderbird.html#thunderbird17.0.6

Adobe har publisert sikkerhetspatcher

Adobe har publisert sikkerhetspatcher for ColdFusion, Flash Player, Reader og Acrobat. Svakhetene i samtlige produkter kan medføre at en angriper får kontroll over systemet. Adobe rapporterer også at en svakhet i Coldfusion blir aktivt utnyttet av angripere til å kopiere filer fra servere.
Anbefaling
Installer patcher
Referanser
http://blogs.adobe.com/psirt/2013/05/adobe-security-bulletins-posted-7.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.