Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 24 May 2013

2013.05.24 - Nyhetsbrev

Forskere varsler at de vil legge frem informasjon om omgåelse av sikkerhetsmekanismer implementert i Bios. Apple har gitt ut ny versjon av QuickTime for Windows som fikser en rekke sikkerhetshull. Symantec varsler "end of life" på PCTools produkter og en ny Skype-orm sprer seg.

Apple fikser sikkerhetshull i QuickTime

Apple har nå gitt ut versjon 7.7.4 av multimediarammeverket QuickTime for Windows. 11 av de 12 fiksede svakhetene ble oppdaga av HP sitt Zero Day-initiativ. De kunne føre til eksekvering av vilkårlig kode. Svakhetene kan bli utnyttet ved avspilling av spesiallagde mediefiler av typene QTIF, JPEG, FPX og MVHD-atom. Dette er første QuickTime-oppdatering i år.
Referanser
http://threatpost.com/new-apple-quicktime-update-patches-12-vulnerabilities/
http://www.h-online.com/security/news/item/Apple-closes-QuickTime-vulnerabilities-on-Windows-1868186.html

Symantec slutter med PC Tools sikkerhetsprodukter

Symantec har sluttet å selge PC Tools. Dette omfatter programmene Spyware Doctor, Spyware Doctor med AntiVirus og Internet Security. Kunder som bruker disse programmene vil kunne fortsette med det frem til abonnementet går ut. Symantec anbefaler kunder om å gå over til Norton Internet Security etter at abonnementet har gått ut.
Referanser
http://www.h-online.com/security/news/item/Symantec-putting-an-end-to-PC-Tools-security-products-1868413.html

Omgåelse av sikkerhetsmekanismer i Bios

Det varsles at sikkerhetsforskere på Blackhat vil vise hvordan man kan omgå sikkerhetsmekanismene i Trusted Platform Module (TPM). De vil demonstrere to ulike varianter av det som kan kunne vært ondsinnet programvare hvor den ene overlever i firmware også etter oppdateringer.
Referanser
http://www.darkreading.com/vulnerability/bios-bummer-new-malware-can-bypass-bios/240155473

Enda en Skype-orm

Nok en gang sprer en orm seg med Skype-meldinger. Brukeren blir lurt til å åpne en exe-fil som igjen blir sendt til Skype-kontaktene.
Referanser
http://bartblaze.blogspot.no/2013/05/another-skype-worm.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.