Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 28 May 2013

2013.05.28 - Nyhetsbrev

Liberty Reserve-grunnlegger arrestert, nettside tatt ned. Kinesere har fått tilgang til opplysninger om mange hemmelige våpensystemer.

Liberty Reserve-grunnlegger arrestert, nettside tatt ned

En side for digital valutaveksling, Liberty Reserve, har blitt hyppig brukt som betalingsmiddel i cyberkrim-undergrunnen. Grunnleggeren Arthur Budovsky Belanchuk ble nettopp arrestert i Spania for hvitvasking av penger. Nettstedet libertyreserve.com har siden vært nede. I domeneregisteroppføringa for denne sida og flere andre sider for digital valuta, har det nå dukket opp henvisning til shadowserver.org, en frivillig organisasjon som kjemper mot global datakriminalitet. Les detaljer i referanser.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2013/05/reports-liberty-reserve-founder-arrested-site-shuttered/
http://www.bbc.co.uk/news/technology-22680297

Kinesere har fått tilgang til opplysninger om mange hemmelige våpensystemer

En rapport utarbeidet for Pentagon opplyser at detaljer for et tjuetalls amerikanske våpensystemer har blitt stjålet av kinesiske hackere. Fra Australia meldes det at tegningene til australias nye spionhovedkvarter også har blitt stjålet av kinesiske hackere.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/confidential-report-lists-us-weapons-system-designs-compromised-by-chinese-cyberspies/2013/05/27/a42c3e1c-c2dd-11e2-8c3b-0b5e9247e8ca_story.html
http://in.reuters.com/article/2013/05/28/usa-china-hacking-idINDEE94R01A20130528
http://www.itavisen.no/nyheter/hacket-seg-inn-i-norsk-fly-69885

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.