Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 29 May 2013

2013.05.29 - Nyhetsbrev

4 norske ungdommer tatt for hacking

4 norske ungdommer er blitt tiltalt for å hacke seg inn på flere nettsider. 3 av de 4 skal ha vært med på å hacke Hemmelig.com og kopiere brukeropplysningene for så å slippe dem ut på The Pirate Bay. De skal også ha hacket nettsiden til en støttegruppe for de pårørende av narkomane. De tiltalte kan ende opp med å måtte betalte erstatning til flere av disse firmaene.
Referanser
http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/fire-ungdommer-tiltalt-for-hacking-av-sexnettsted-4053958.html#.UaS6Bs0FjJM.twitter

Slik kan Norge bli cyber-angrepet

I det kommende nummeret av Innsats, Forsvarets eget magasin, skisserer astrofysiker og fremtidsforsker Eirik Newth hvordan Oslo kan rammes av et omfattende cyber-angrep.
Referanser
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10103585

NSM rapporterer om stadig mer virus på norske nettsider.

I følge siste kvartalsrapport fra NSM har det vært en markant oppgang i antall norske nettsteder som sprer virus til besøkende i første kvartal 2013. Mens det iflg. NSM ble registrert ca. 300 saker med norske nettsteder som sprer virus i fjerde kvartal 2012, har antallet gått opp til 1700 i første kvartal 2013.
Referanser
https://www.nsm.stat.no/Aktuelt/Nytt-fra-NSM/Norske-nettstader-spreier-virus/
https://www.nsm.stat.no/Documents/NorCERT/2013/NorCERT_Q1_2013_web.pdf

Gamle mobiltelefoner er en sikkerhetstrussel for bedrifter

I en pressemelding i dag påpeker Telenor at det ligger mye sensitiv informasjon om norske bedrifter på gamle mobiltelefoner. Dette utgjør en potensiell sikkerhetsrisiko, og Telenor ber arbeidsgivere fokusere på sikker håndtering av brukte mobiler gjennom mobilretur-programmet ”Brukt mobil, nye muligheter”. Denne ordningen tilbyr bedrifter sikker innsamling og sletting av personlig innhold på telefoner.
Referanser
http://www.mynewsdesk.com/no/telenor/pressreleases/gamle-mobiltelefoner-er-en-sikkerhetstrussel-for-bedrifter-871040

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.