Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 30 May 2013

2013.05.30 - Nyhetsbrev

Indonesia oppretter "Cyber Army". Google endret anbefaling om fiks av svakheter innen 7 dager. Nesten 1 million brukernavn og passord er på avveien fra Drupal.org

Google oppfordrer til fiks av 0-days svakheter innen 7 dager.

Googles standard anbefaling er at svakheter bør fikses iløpet av 60 dager. Nå snakkes det om at slike feil burde vært fikset innen 7 dager. For de feil som ikke kan fikses på så kort tid, bør man komme med en Advisory, som omhandler midlertidige fikser og tiltak.
Referanser
http://googleonlinesecurity.blogspot.co.uk/2013/05/disclosure-timeline-for-vulnerabilities.html

Nesten 1 million brukernavn hos Drupal.org må byttes etter tap av sensitive data.

Holly Ross, direktør hos Drupal Association skriver i en blogpost om oppdagelsen av uautorisert tilgang til kontoinformasjon. Brukernavn, epostaddresser og passordhasher er på avveie. Dette medfører at alle blir oppfordret til å endre passord. Angrepet benyttet en svakhet i 3.parts programvare installert på Drupal sine servere.
Referanser
https://drupal.org/news/130529SecurityUpdate

Indonesia oppretter egen "cyber army"

Indonesia, verdens 4.største land i folketall ruster opp med egen militærenhet som skal beskytte landet mot nettangrep.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/05/30/indonesia_military_unit_defends_cyber_attack/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.