Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 12 June 2013

2013.06.12 - Nyhetsbrev

Microsoft har i dag kommet med 5 sikkerhetsoppdateringer hvor 1 er rangert som kritisk. Adobe har gitt ut sikkerhetsoppdatering for Adobe Flash Player og Adobe Air. Telenor går sammen med Cyberforsvaret, PST og NSM om et nytt forskningssenter.

1 kritisk og 4 viktige oppdateringer fra Microsoft

Microsoft har i dag kommet med 5 sikkerhetsoppdateringer der av 1 er rangert som kritisk.

Den kritiske sikkerhetsoppdateringen retter 19 svakheter i Internet Explorer. Flere av dem kan brukes til å ta kontroll over maskiner dersom brukere av Internet Explorer besøker spesielt utformede websider. En angriper som klarer å utnytte disse sikkerhetssvakhetene kan oppnå samme brukerrettigheter som innlogget bruker.

De resterende 4 svakhetene er rangert som viktige og gjelder svakheter i Microsoft Windows og Microsoft Office, hvor svakheten i Microsoft Office blir per i dag aktivt utnyttet.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-jun

Telenor støtter nytt forskningssenter

Telenor samarbeider med Cyberforsvaret, PST og Nasjonal Sikkerhetsmyndighet om et nytt forskningssenter på Gjøvik. Ettersom Norges infrastruktur blir mer digital over tid trengs det nye sikkerhetstiltak for å forhindre angrep.

Center for Security Economics and Technology (CSET) vil bygge på den kompetansen som eksisterer tverrsektorielt og vil styrke både undervisning og forskning ved Høgskolen i Gjøvik. Høyskolen har sterke studieprogrammer i informasjonssikkerhet og ved å støtte et professorat gir det Telenor muligheten til å styre hvilke problemstillinger det skal jobbes med.
Referanser
http://telenor-no.mynewsdesk.com/news/telenor-stoetter-forskning-paa-sikkerhet-i-cyberdomenet-61201

Sikkerhetsoppdatering for Adobe Flash Player og Adobe Air

Adobe har gitt ut oppdateringer til Adobe Flash Player og Adobe Air som fikser flere svakheter hvor noen av dem regnes som kritiske. De kritiske svakhetene kan gi en angriper muligheten til å ta kontroll over en utsatt maskin. Det anbefales å oppdatere klientmaskiner så fort som mulig.
Anbefaling
Oppdater produktene
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/bulletins/apsb13-16.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.