Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 1 July 2013

2013.07.01 - Nyhetsbrev

Cisco patcher DoS og injeksjonssvakheter i fire produkter. Washington Post slipper flere slides fra PRISM-presentasjon. NSA har spionert på EU. NSM skriver om deling av informasjon på nettet.

Cisco patcher DoS og injeksjonssvakheter i fire produkter

Ciscos Product Security Incident Response Team har laget ut programvareoppdateringer for fire forskjellige nettverkssikkerhetsprodukter.
Oppdateringene gjelder ASA Next-Generation Firewall (NGFW) Services, Content Security Management Appliance, Web Security Appliance samt Ciscos Email Security Appliance.
Referanser
http://threatpost.com/cisco-patches-dos-injection-flaws-in-four-security-products/

Washington Post slipper flere slides fra PRISM-presentasjon

The Washington Post og Guardian har tidligere slupper en del slider fra en NSA-presentasjon om PRISM. De har nå lagt ut flere slider som viser i noe mer detalj hvordan systemet fungerer.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/wp-srv/special/politics/prism-collection-documents/

NSA har spionert på EU

Der Spiegel og The Gaurdian melder at de har sett dokumenter som viser at USA har spionert på EU-institusjoner i Washington, Brussels og New York. Dokumentene har blitt framskaffet av Edward Snowden. Spionasjen ble utført både ved hjelp av gammeldagse mikrofoner, tapping av datakabler og hacking av EUs datanettverk. En kryptert faxmaskin har også blitt avlyttet ved hjelp av spesielt utstyr.
Referanser
http://www.spiegel.de/international/europe/nsa-spied-on-european-union-offices-a-908590.html
http://m.guardian.co.uk/world/2013/jun/30/nsa-leaks-us-bugging-european-allies

NSM skriver om deling av informasjon på nettet

NSM har et blogginnlegg rundt deling av informasjon på nett og sikkerhet. Tenk over hva du deler og hvordan du sikrer dine data.
Referanser
http://blogg.nsm.stat.no/archives/3927

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.