Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 5 July 2013

2013.07.05 - Nyhetsbrev

Microsoft har sluppet detaljer om neste ukes oppdateringer. Strengere straff for cyberkriminalitet i EU. CSIS melder om leiemorder-svindel på sine nettsider.

Syv sikkerhetsfikser fra Microsoft den 9. juli

Tirsdag 9. juli skal Microsoft publiserer seks kritiske og én viktig sikkerhetsoppdatering. De kritiske fikser feil i Microsoft Windows, .NET Framework, Silverlight, Internet Explorer og GDI+. Den viktigste tar seg av et problem i Microsoft Security Software.

Microsoft kommer også til å oppdatere Microsoft Windows Malicious Software Removal Tool.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms13-jul
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2013/07/04/advance-notification-service-for-july-2103-security-bulletin-release.aspx

Strengere straff for cyberkriminalitet i EU

Den Europeiske Union har bestemt seg for å øke fengselsstraffene for hacking, datainnbrudd og cyberangrep. Det innebærer minst to år for innbrudd i informasjonssystemer og minst fem år for cyberangrep mot infrastruktuerer som kraftverk, vannsystemer og transportnettverk. Personer og firma som hyrer andre til cyberangrep, kan også få straff.

Alle EUs medlemsland har to år på seg for å innføre disse nye lovene. Danmark er eneste medlem som ikke har skrevet under de nye reglene. Landet vil beholde sine egne regler.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57592378-83/eu-increases-penalties-for-cybercriminals-and-hackers/

Danske CSIS melder om leiemorder-svindel i dansk språkdrakt

Danske CSIS melder om leiemorder-svindel i Dansk språkdrakt, der en angivelig leiemorder har fått i oppdrag å drepe deg, og er villig til å avbryte oppdraget mot penger. E-posten bærer noe preg av bruk av Google Translate e.l.
Referanser
https://www.csis.dk/da/csis/blog/3983/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.