Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 26 July 2013

2013.07.26 - Nyhetsbrev

Symatech har rettet alvorlige feil i Web Gateway, fem personer har blitt anklagd for å stå bak flere datainnbrudd og en ny banktrojaner har blitt lagt ut for salg på russisk forum.

Fem menn anklagd for omfattende data-innbrudd

Fem menn fra Russland og Ukraina har blitt anklagd for å ha brutt seg inn i datasystema til Nasdaq, Visa, J.C. Penney, 7-Eleven, JetBlue Airways og andre selskap. Hackingen varte fra 2005 til 2012. De stjal 160 millioner kreditt- og debetkortnummer samt 300 millioner dollar.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57595482-83/feds-accuse-five-men-of-largest-u.s-hacking-scheme/?part=rss&tag=feed&subj=News-Security&Privacy

KINS - en ny banktrojaner

En ny banktrojaner, KINS, skal være lett å sette opp med få tekniske kunnskaper og koster 5000 dollar i de kriminelle miljøene. Den har mange fellestrekk i arkitekturen med ZeuS og SpyEye. Den sprer seg med populære exploit-pakker som Neutrino. KINS kan infisere Windows 8 og andre 64-bits operativsystem.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/07/25/kins_banking_trojan/

Svakheter i Symantec Web Gateway

Symantec har rettet opp flere feil i deres Symantec Web Gateway, og ber alle om å oppgradere. Svakheten kan føre til ekstern kodeeksekvering.
Anbefaling
Oppdater til siste versjon
Referanser
http://www.symantec.com/security_response/securityupdates/detail.jsp?fid=security_advisory&pvid=security_advisory&year=&suid=20130725_00

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.