Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 29 July 2013

2013.07.29 - Nyhetsbrev

Den amerikanske regjeringen krever utlevering av brukerpassord hos store internettselskaper. Vitenskapelig artikkel som avslører svakheter i Megamos Crypto stoppet av retten. ISC Diary har en artikkel om forsvar mot tjenesteangrep.

Den amerikanske regjeringen krever utlevering av brukerpassord hos store internettselskaper

Den amerikanske regjeringen har krevd at store internettselskaper gir dem brukernes lagrede passord.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-13578_3-57595529-38/feds-tell-web-firms-to-turn-over-user-account-passwords/

Vitenskapelig artikkel som avslører svakheter i Megamos Crypto stoppet av retten

Flavio Garcia, en britisk forsker, har funnet svakheter i Megamos Crypto systemet som brukes i flere lukseriøse biler til å identifisere hvilken nøkkel som tilhører bilen. Det skal være mulig å bryte dette systemet og stjele biler av merkene Porche, Lamborghini, Audi og Bentley. Volkswagen som eier disse merkene har derfor gått rettens vei for å stoppe artikkelen fra å bli publisert. Garcia sier at det offentlige har rett til å vite at bilene er usikre og mener at kriminelle allerede vet at de er det.
Referanser
http://www.guardian.co.uk/technology/2013/jul/26/scientist-banned-revealing-codes-cars

Forsvar mot tjenestenektangrep

En leser hos ISC Diary beskrev i forrige uke et merkelig DoS-angrep mot en Apache web server på port 80. Artikkelen til ISC Diary forklarer en mulig løsning på angrepet som kom fra totalt 4 millioner IP-adresser. Løsningen er ikke perfekt og det diskuteres i kommentarene tilhørende artikkelen rundt bedre løsninger.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Defending+Against+Web+Server+Denial+of+Service+Attacks/16240

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.