Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 12 August 2013

2013.08.12 - Nyhetsbrev

Tyske epostlevandørers nye krypteringsteknikk ikke god nok og nå kan du lagre backup av husnøklene dine i skyen.

Tyske epostlevandørers nye krypteringsteknikk får kritikk

De tyske epostleverandørene GMX, T-Online og Web.de annonserte på fredag at de skal kryptere epost slik at myndigheter ikke kan tjuvlese dem. I realiteten er dette snakk om å gjøre SMTP-TLS obligatorisk. Dette gjør at sending av eposter blir tryggere, men en kan fremdeles finne epostene i klartekst om man har tilgang til serverne. Den tyske forbundsetterretningstjenesten BND vil sannsynligvis kunne skaffe seg tilgang til meldingene uten store rettslige eller tekniske hinder. Den nye obligatoriske krypteringen har dessuten vært tilgjengelig siden slutten av 90-tallet, og har vært standard hos konkurrenter i årevis.

Eksperter anbefaler ende-til-ende-kryptering via GnuPG/PGP eller S/MIME hvis man vil sikre sine epostmeldinger mot innsyn.
Referanser
http://arstechnica.com/business/2013/08/crypto-experts-blast-german-e-mail-providers-secure-data-storage-claim/
https://netzpolitik.org/2013/e-mail-made-in-germany-deutsche-telekom-web-de-und-gmx-machen-ssl-an-und-verkaufen-das-als-sicher/
http://ccc.de/de/updates/2013/sommermaerchen

KeyMe kan ta bilder av nøklene dine og lagre dem i skyen.

Det har kommet en ny app som lar deg ta bilde av nøklene dine. Den identifiserer deretter nøkkeltype og og dybden på de forskjellige kuttene. Med disse opplysningene er det mulig å lage en ny nøkkel hos en låsesmed. Det gjelder med andre ord å passe godt på nøklene sine. Det er nok heller ikke lenge før nøklene fra appen kan skrives ut hjemme med en 3D-skriver. Å ta bilde av en nøkkel og lagre den er gratis, men om du skal bruke bildet, vil det koste deg rundt 10 amerikanske dollar.
Referanser
http://www.engadget.com/2013/08/09/keyme-ios-app/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.