Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 14 August 2013

2013.08.14 - Nyhetsbrev

Microsoft har publisert flere kritiske oppdateringer. Phillips har en laber sikkerhetsløsning for smart-lys.

Phillips smart-lys har en mindre smart sikkerhets løsning

Phillips Hue sitt smart lys system bruker et autentiseringsløsning som tillater alle med en iPhone til å sende intruksjoner til kontrolleren via HTTP.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/08/14/switch_off_your_neighbours_lights_with_an_app/

Microsoft har publisert oppdateringer for august

Microsoft har publisert 8 oppdateringer, hvor 3 er rangert som kritiske og resten som viktige.

Den første kritiske sikkerhetsoppdateringen gjelder alle versjoner av Internet Explorer (ver. 6 - ver. 10) og retter en svakhet som kan brukes til å ta kontroll over maskiner dersom brukere av Internet Explorer besøker spesielt utformede websider. En angriper som klarer å utnytte disse sikkerhetssvakhetene kan oppnå samme brukerrettigheter som innlogget bruker.

Den andre kritiske oppdateringen gjelder Windows XP og Windows Server 2003 og retter en svakhet i implementeringen av OpenType Font i Unicode Scripts Processor. Svakheten kan utnyttes ved å bruke spesielt utformede dokumenter eller websider som benytter OpenType Font og kan gi en angriper samme brukerrettigheter som innlogget bruker.

Den siste kritiske oppdateringen gjelder Microsoft Exchange Server 2007, 2010 og 2013 og retter 3 svakheter. Svakhetene kan utnyttes av en angriper til å eksekvere kode på serveren, hvis en bruker forehåndsviser et spesielt utformet dokument i Outlook Web Access.

De resterende 5 svakhetene er rangert som viktige og gjelder svakheter i flere versjoner av Microsoft Windows.
Anbefaling
Installer oppdatering fra produsent.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-au/security/bulletin/ms13-aug

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.