Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 22 August 2013

2013.08.22 - Nyhetsbrev

Cisco slipper informasjon om sårbarheter i Unified Communication Manager. Slik foregår et svindelforsøk fra "Microsoft-svindlerne". Færre høyprofilerte Anonymous-angrep i det siste. NSA har tilgang til rundt 75% av Internett-trafikken i USA og benytter hyllevare produkter til filtrering. DDOS brukt som distraksjon ved angrep mot banker.

Cisco med informasjon om sårbarheter

Cisco har sluppet informasjon om flere sårbarheter i Cisco Unified Communications Manager. Sårbarhetene gir ekstern angriper mulighet for endring av data, kjøring av ekstern kode og tjenestenektangrep.
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20130821-cucm

Slik foregår et svindelforsøk fra "Microsoft-svindlerne"

Hardware.no har en artikkel og video om hvordan et svindelforsøk fra de såkalte "Microsoft-svindlerne" foregår. De lurte svindlerne grundig og tok det hele opp på video, etter at svindlerne ringte inn under redaksjonsmøtet til nettstedet.
Referanser
http://www.hardware.no/artikler/her-prover-windows-svindlerne-a-lure-kredittkortet-fra-oss/136521

Nedgang i høyprofilerte angrep fra Anonymous.

En FBI-agent melder om nedgang i høyprofilerte angrep fra Anonymous i en artikkel hos Huffington Post. Dette skyldes ifølge FBI blant annet fengslingen av 5 medlemmer av Lulz Security i 2012.
Referanser
http://www.huffingtonpost.com/2013/08/21/anonymous-arrests-fbi_n_3780980.html

NSA har tilgang til rundt 75% av Internett-trafikken i USA.

Digi har en grei oppsummering over hvordan NSA i USA får tilgang til rundt 75% av Internett-trafikken i USA og hvordan denne blir analysert. Til analyse og siling av data bruker de angivelig blant annet systemet Narus, som er et hyllevareprodukt.
Referanser
http://www.digi.no/921356/kommersielt-verktoy-bak-prism

DDoS som distraksjon i forbindelse med hacker-angrep mot banker

Cyber-kriminelle kjører distribuert denial of service(DDoS)-angrep som et røykteppe for å distrahere sikkerhetsansatte i banken, mens de plyndrer online banksystemer, ifølge Avivah Litan. Mer informasjon finnes i artikelen.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/08/21/cyberheist_ddos_smokescreen/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.