Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 27 August 2013

2013.08.27 - Nyhetsbrev

Sikkerhetshull i Tesla Model S. USA og Kina har avlyttet FNs hovedkvarter. Kina utsatt for DDoS-angrep.

Sikkerhetshull i Tesla Model S

Tesla REST-APIen, som er en web basert tjeneste som tillater brukeren å koble seg til og justere klimaanlegget, se batteri status, tute og åpne/lukke takluken, har sårbarheter i forbindelse med autentisering.
Referanser
http://broadcast.oreilly.com/2013/08/authentication-flaws-in-the-tesla-model-s-rest-api.html

Hemmelige dokumenter viser at USA og Kina har avlyttet FNs hovedkvarter

Hemmelige dokumenter som er lekket av Edward Snowden viser at USA har avlyttet FNs hovedkvarter. I følge disse dokumentene har NSA-eksperter klart å kommet seg inn på FNs videokonferanse-systemer og knekket krypteringen. I tilegg til dette rapporteres det om at NSA har ved ett tilfelle avslørt også Kina i å avlytte FNs kommunikasjon.
Referanser
http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.11201600

Kina utsatt for DDoS-angrep

DNS-systemet til det kinesiske toppdomenet .cn ble i helgen utsatt for et DDoS-angrep. Angrepet førte til at systemet gikk ned i flere timer. På grunn av mellomlagring av DNS-informasjon gikk ikke alt av trafikk ned.
Referanser
http://news.techworld.com/security/3465607/china-suffers-major-ddos-attack-on-cn-domain/
http://gigaom.com/2013/08/26/chinas-internet-hit-by-the-countrys-largest-ever-attack/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.