Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 18 September 2013

2013.09.18 - Nyhetsbrev

Microsoft ute med midlertidig løsning for hull i Internet Explorer. Symantec har skrevet om en hackergruppe de har hatt under oppsyn kalt Hidden Lynx. F-Secure ute med interessant statistikk angående svindel på nett.

Microsoft med midlertidig fiks for kritisk sikkerhetshull i IE

Microsoft har nylig funnet en tidligere ukjent sårbarhet som eksisterer i alle versjoner av Internet Explorer. Sårbarheten skall allerede ha blitt utnyttet i målrettede angrep. Microsoft jobber med en offisiell fiks, men har i mellomtiden gitt en midlertidig løsning for å beskytte berørte kunder.
Referanser
http://technet.microsoft.com/en-us/security/advisory/2887505

Symantec skriver om en gruppering de kaller Hidden Lynx

Symantec har på bloggen sin publisert et innlegg hvor de beskriver en hackergruppe som de har hatt under oppsyn. De forteller at gruppen kan bestå av 50-100 operatører og tar oppdrag som de blir leid inn for. Det er samme gruppen som stod bak kompromitteringen av Bit9 i fjor.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/hidden-lynx-professional-hackers-hire http://arstechnica.com/security/2013/09/meet-hidden-lynx-the-most-elite-hacker-crew-youve-never-heard-of/

1 av 10 nett brukere har vært offer for nettsvindel

I en undersøkelse utført av F-Secure kom det frem at ca 1 av 10 forbrukere har vært offer for en eller annen form for nettsvindel som har kostet dem penger.
Referanser
http://www.net-security.org/secworld.php?id=15586

iPhones nye fingeravtrykkleser vekker personvernsbekymringer

Apples bruk av fingeravtrykk åpner et potensielt permanent sikkerhetshull, dette siden biometrisk data ikke kan forandres. Om en skulle være så uheldig å få en av sine online kontoer kompromittert så har en vanligvis muligheten til å bytte passord. Fingeravtrykk er derimot litt mer utfordrende.
Referanser
http://news.cnet.com/8301-1009_3-57603298-83/iphone-fingerprint-scanner-sparks-privacy-worries/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.