Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 30 September 2013

2013.09.30 - Nyhetsbrev

Kaspersky Lab har publisert rapport om en ny APT ved navn Icefog. Aksjon mot ulovlig marked for omsetting av tilgang til kompromitterte servere. Det britiske forsvaret oppretter ny cyber-enhet.

Kaspersky Lab har publisert rapport om en ny APT ved navn Icefog

Kaspersky Lab har publisert rapport om en ny APT kalt Icefog som har vært aktiv siden 2011. Icefog retter seg mot regjeringer og militære institusjoner og andre store aktører, først og fremst i Sør-Korea og Japan.
Referanser
http://www.securelist.com/en/blog/208214064/The_Icefog_APT_A_Tale_of_Cloak_and_Three_Daggers http://www.intego.com/mac-security-blog/new-cross-platform-backdoor-trojans-used-in-targeted-attack/

Aksjon mot ulovlig marked for omsetting av tilgang til kompromitterte servere

Europol har i en pressemelding gått ut med informasjon rundt en aksjon mot et ulovlig marked for kjøp og salg av bla. tilgang til over 21.000 kompromitterte servere. Aksjonen skjedde 9.juli i år i samarbeid med spansk politi. Europol har anslått at markedet hadde en daglig omsetning på rundt 10.000 euro og at tilgang til kompromitterte servere har blitt solgt til 450 kunder. I følge Europol ble det under arrestasjonen også gjort beslag av 50.000 euro i kontanter. De arresterte er også mistenkt for å ha bedrevet hvitvasking.
Referanser
https://www.europol.europa.eu/content/spanish-police-and-europol-arrest-cybercrime-service-providers

Det britiske forsvaret oppretter ny cyber-enhet

Forsvarsdepartementet i Storbritannia skal opprette en ny cyber-beredskapsenhet bestående av flere hundre soldater.
Referanser
http://www.bbc.co.uk/news/uk-24321717

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.