Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 1 November 2013

2013.11.01 - Nyhetsbrev

Det rapporteres om en mulig avansert malware kalt BadBIOS. Det finske utenriksdepartementet skal ha blitt overvåket i en periode over 4 år ved hjelp av malware. Google introduserer blokkeringsfunksjon for skadelige filer i Chrome.

Overvåking av det finske utenriksdepartementet

I følge den finske TV-kanalen MTV3, har det finske utenriksdepartementet vært utsatt for overvåking. I følge lederen for departementets informasjon- og dokumentasjonsavdeling, Ari Uusikartan, skal overvåkningen ha funnet sted de siste fire årene. Videre sier han at verktøyet som har blitt brukt er et spionprogram som ligner på spionprogrammet "Red October". Flere detaljer er ikke kjent. Saken er for tiden under etterforskning av finske sikkerhetsmyndigheter. For mer detaljer, se referansen.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2013/10/finlands-foreign-ministry-gets-pwned-by-red-october-malware/

Rykter om ny avansert malware kalt BadBIOS

Det har vært en del snakk om en påstått ny og veldig avansert malware som er blitt kalt "BadBIOS". Det er mye forvirring og mye tvil rundt noe av det som er kommet ut, og om noe av det i det hele tatt stemmer.

Hvis noe av dette stemmer, ser det eventuelt ut til å være snakk om et virus som spres via USB, og infiserer BIOS eller annen firmware på maskiner. Det virker også som om selve firmwaren på usb-pinnen er infisert og står for spredningen, og ikke data som er lagret på pinnen selv som er vanlig. Det nevnes også at malwaren skal være i stand til å kommunisere via høyfrekvent lyd via lydkort og mikrofon, og skal også kunne rette seg mot flere forskjellige OS.

Se referanse for alle detaljer og mange spekulasjoner.
Referanser
http://blog.erratasec.com/2013/10/badbios-features-explained.html http://arstechnica.com/security/2013/10/meet-badbios-the-mysterious-mac-and-pc-malware-that-jumps-airgaps/

Google Chrome får blokkeringsfunksjon for nedlastning av malware

Google planlegger nå å implementere en automatisk blokkeringsfunksjon som skal passe at du ikke laster ned malware via nettleseren. Threatpost forteller at den nye funksjonen er allerede under utvikling. Denne funskjonen skal gi deg en ny melding som sier ifra at Google Chrome automatisk har blokkert en nedlastning.

I tilegg til dette skal det også implementeres en knapp som gjør det mulig å stille tilbake alle instillingen til slik de var ved installasjonen av Chrome.
Referanser
http://threatpost.com/google-chrome-to-automatically-block-malicious-downloads/102765

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.