Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 26 November 2013

2013.11.26 - Nyhetsbrev

CloudFlare lanserer system for å beskytte mot lekkasje av informasjon. CSIS ser på Atrax, et nytt kommersielt angrepsverktøy/crimekit. Microsoft planlegger å introdusere kryptering av deres Office 365 e-post-tjeneste. Angrep på Bitcoin-selskap førte til tap på 6 millioner kroner.

CloudFlare lanserer system for å beskytte mot lekkasje av informasjon

CloudNetwork, som er et innholdsleverings nettverk, har nå gitt ut kildekoden til et nytt system som de har kalt Red October. Dette systemer implementerer en måte å kryptere filer på, hvor man må ha to eller flere ansattes kryptereringsnøkler for å dekryptere filer. Systemet er ment å motvirke lekkasjer av intern informasjon.

Les mer i artikkelen for en mer detaljert forklaring på hvordan dette systemet er bygget opp.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2013/11/red-october-crypto-app-adopts-two-man-rule-used-to-launch-nukes/

CSIS ser på Atrax, et nytt kommersielt angrepsverktøy/crimekit

En artikkel fra CSIS går inn på detaljer rundt et nytt angrepsverktøy/crimekit som har blitt solgt på flere hacker-forum. I denne artikkelen viser de hva brukere av dette verktøyet har mulighet for å gjøre.
Referanser
https://www.csis.dk/en/csis/blog/4103/

Microsoft planlegger å introdusere kryptering av deres Office 365 e-post-tjeneste

Microsoft planlegger nå å introdusere kryptering av deres e-post-tjeneste Office 365. Denne tjeneste som skal hete Office 365 Message Encryption skal gjøre det lettere for brukere å ta i bruk kryptering på e-post.

Denne tjenesten skal være tilgjengelig i første kvartal av 2014. Det er ikke snakk om ende-til-ende-kryptering.
Referanser
http://threatpost.com/microsoft-to-roll-out-encrypted-message-service-for-office-365/103013

Angrep på Bitcoin-selskap førte til tap på 6 millioner kroner

BIPS, et av de største Bitcoin-selskapene i Europa har mistet rundt 1295 Bitcoins, noe som er etter dagens kurs verdt er rundt 6 millioner norske kroner. Innbruddet startet med et DDoS-angrep mot selskapet den 15. November. To dager senere ble de utsatt for nok et DDoS-angrep, samtidig som angripere på ukjent vis fikk tilgang til flere kontoer med bitcoins. Kontoene tilhørte sluttkunder av BIPS som oppbevarte sine Bitcoins hos tjenesten. DDoS-angrepene ble sannsynligvis utført som en avledningsmanøver mens tjenesten ble hacket, noe det også har vært mange eksempler på tidligere.
Referanser
http://mashable.com/2013/11/25/cyberattack-leads-to-heist-of-1-million-in-bitcoin/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.