Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 29 November 2013

2013.11.29 - Nyhetsbrev

Falsk antivirusprogram bruker webcam-bilder til sosial manipulasjon. Britisk politibyrå advarer mot Skype voicemail-phishing. Spamhaus foreslår bøter for sårbare servere.

Falsk antivirusprogram bruker webcam-bilder til sosial manipulasjon

Webroot forteller om et falskt antivirusprogram som, i tillegg til å disable "Safe mode" ved oppstart av Windows, tar i bruk maskinens kamera for overbevise brukeren om å betale for "beskyttelse". Brukeren presenteres for et bilde av seg selv og blir fortalt at en angivelig ondsinnet prosess på maskinen er i ferd med å sende bildet til uvedkommende, med mindre man betaler i løpet av kort tid.
Referanser
http://www.webroot.com/blog/2013/11/27/new-rogue-now-takes-screenshots/

Britisk politibyrå advarer mot Skype voicemail-phishing

Storbritannias nasjonale rapporteringssenter for svindel og internettrelatert kriminalitet, ActionFraud, advarer mot en bølge av phishingmail som utgir seg for å være fra Skype. E-posten har angivelig vedlagt en talebeskjed fra en person som har forsøkt å ringe mottakeren.

Dette er i realiteten en Zeus-trojaner pakket inn i en zip-fil.

Utgaver av den samme meldingen har tidligere versert med både Telenor og andre europeiske telecom-operatører som angivelig avsender.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2013/11/28/skype_voicemail_alert_spam_flings_zeus_trojan/ http://www.actionfraud.police.uk/alert-fake-voicemail-emails-from-skype-contain-virus-nov13

Spamhaus foreslår bøter for sårbare servere

I kjølvannet av det massive DDoS-angrepet mot Spamhaus i våres har selskapet foreslått for britiske myndigheter at organisasjoner som ignorerer varsler om sårbare servere - eksemeplvis åpne DNS-resolvere - bøtelegges, forteller PC Pro.
Referanser
http://www.pcpro.co.uk/news/security/385666/spam-fighters-call-for-parking-tickets-on-unsafe-servers

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.