Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 18 December 2013

2013.12.18 - Nyhetsbrev

Oppdatering til Wireshark. Russiske hackere stjal sensitiv informasjon om 54 millioner tyrkere. Hvorfor ikke å gi fra seg telefonen til fremende. Googles App Ops Launcher fjernet fra Android 4.3. Apple Safari Multiple Vulnerabilities.

Oppdatering til Wireshark

En ny oppdatering til Wireshark er utgitt. Denne oppdateringen fikser et par svakheter som kunne få programmet til å avslutte eller slutte å reagere.
Referanser
https://isc.sans.edu/diary/Wireshark+1.10.4+and+1.8.12+are+available/17237

Russiske hackere stjal sensitiv informasjon om 54 millioner tyrkere

Russiske hackere skal ha greid å få tak i sensitiv informasjon om 54 millioner tyrkere. Den sensitive informasjonen er blant annet ID nummer (personnummer), adresser og etternavn. Hackere hadde mulighet for å få tak i dette siden denne informasjonen blir delt når en person stemmer.

Les mer i referansen under.
Referanser
http://www.hurriyetdailynews.com/russian-hackers-stole-54-million-turkish-citizens-id-data-claim.aspx?pageID=238&nID=59644&NewsCatID=338

Hvorfor ikke å gi fra seg telefonen til fremende

Artikkel om faren ved å gi fra seg telefonen sin for å få installert lokale SIM-kort når en er på reise.
Referanser
http://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/another-bad-idea-handing-your-unlocked-phone-to-strangers

Googles App Ops Launcher fjernet fra Android 4.3

Googles App Ops Launcher, programmet som gjorde det mulig å begrense applikasjoners tilgang på Android systemet, har blitt fjernet i Android 4.3.
Referanser
http://slashdot.org/topic/datacenter/it-savvy-users-infected-more-often-than-noobs/

Apple Safari Multiple Vulnerabilities

Det har blitt påvist hele 9 svakheter i Safari på OS X. 8 av disse svakhetene kan utnyttes til å få kjørt vilkårlig kode på et sårbart system. Oppdatering anbefales.
Anbefaling
Oppdater til versjon 6.1.1. eller 7.0.1.
Referanser
http://www.secunia.com/advisories/56122


No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.