Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 2 January 2014

2014.01.02 - Nyhetsbrev

Der Spiegel skriver om NSAs utstyr og programvare for spionasje. Orange vil ta rettslige skritt mot NSA etter overvåking. Syrian Electronic Army hacket Skype sin Twitter, Facebook og blogg.

Der Spiegel skriver om NSAs utstyr og programvare for spionasje

Der Spiegel har en artikkel som omhandler hardware og software som NSA bruker for spionasje. Artikkelen viser at NSA i 2008 hadde bakdører klare for blant annet Cisco, Huawei, Dell og Apple’s iPhone. De har også mye spesialisert hardware for å bryte seg inn i trådløse nettverk og overvåke PCer. Slidene som er bakgrunn for artikkelen er også lagt ut. Flere av firmaene som er omtalt har benektet at de har vært delaktige i å legge inn bakdører i sine produkter.
Referanser
http://www.spiegel.de/international/world/catalog-reveals-nsa-has-back-doors-for-numerous-devices-a-940994.html http://leaksource.wordpress.com/2013/12/30/nsas-ant-division-catalog-of-exploits-for-nearly-every-major-software-hardware-firmware/

Orange vil ta rettslige skritt mot NSA etter overvåking

Det har kommet fram at NSA har drevet overvåking av en undersjøiske nettforbindelser fra Marseille til Afrika og Asia. Kablene blir drevet i fellesskap av 14 selskaper. Orange opplyser at de vil ta rettslige skritt i Frankrike mot NSA for å få flere opplysninger i saken.
Referanser
http://www.reuters.com/article/2013/12/30/us-usa-security-orange-idUSBRE9BT0MN20131230

Syrian Electronic Army hacket Skype sin Twitter, Facebook og blogg

Syrian Electronic Army tok over Microsoft-eide Skype sin Twitter-konto, Facebook-konto og blogg. De la igjen beskjeder med oppfordring om å ikke bruke Microsoft sine online-tjenester som e-post og Skype.
Referanser
http://thenextweb.com/microsoft/2014/01/01/skypes-twitter-account-blog-get-hacked-sea-demanding-end-spying/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.