Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 29 January 2014

2014.01.29 - Nyhetsbrev

Mannen bak malwarepakken SpyEye er tiltalt i USA og har erkjent straffeskyld. Den internasjonale personverndagen gikk av stabelen i går. Datatilsynet melder at de fleste av oss er blitt mer opptatt av personvern som følge av det siste årets avsløringer, men mange er likevel ikke villige til å endre sine egne vaner på nett. Arbor er ute med årlig rapport om trusselbildet og trender.

Mannen bak SpyEye-trojaneren erkjenner straffeskyld

Aleksandr Andreevich Panin tilstod å ha vært primær utvikler og distributør av malware-toolkitet SpyEye i en føderal domstol i Atlanta i går. I følge en pressemelding fra FBI opererte Panin fra Russland i perioden 2009-2011, med å utvikle, markedsføre og selge varianter av SpyEye på lukkede undergrunnsforum. Blant aktørene som FBI takker for verdifull assistanse i etterforskningen er den norske organisasjonen Underworld.no.
Referanser
http://www.fbi.gov/atlanta/press-releases/2014/cyber-criminal-pleads-guilty-to-developing-and-distributing-notorious-spyeye-malware http://www.fbi.gov/news/stories/2014/january/spyeye-malware-mastermind-pleads-guilty http://krebsonsecurity.com/2014/01/feds-to-charge-alleged-spyeye-trojan-author/

Uro for overvåking endrer ikke nettvaner

En undersøkelse utført av Perduco på vegne av Datatilsynet viser at interessen for personvern har økt den siste tiden, men at halvparten av oss likevel ikke er villig til å endre på våre nettvaner. Undersøkelsen ble presentert i forbindelse med den internasjonale personverndagen i går.
Referanser
http://www.digi.no/926712/halvparten-gir-blaffen

Arbor Networks: Worldwide Infrastructure Security Report

Arbor Networks har publisert sin årlige Worldwide Infrasturcture Security Report, basert på en undersøkelse utført hos nettverksoperatører over hele verden. Blant hovedbekymringene er manglende bedring i DNS-sikkerhet til tross for økt fokus på dette i lys av DDoS-angrepet mot Spamhaus, liten kontroll på BYOD-problematikk og stadig hyppigere rapportering av APT-hendelser.
Referanser
http://www.arbornetworks.com/resources/infrastructure-security-report http://www.slideshare.net/Arbor_Networks/arbor-networks-9th-annual-worldwide-infrastructure-security-report-key-findings

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.