Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 21 February 2014

2014.02.21 - Nyhetsbrev

Adobe oppdaterer Flash og Air. Tinder svakhet gorde det mulig å tringulere Tinder brukere. Forbes beskriver hendelsesforløpet som endte i at deres brukerdatabase ble publisert. Bloggpost beskriver virkemåten til en variant av ransomwaren Bitcrypt.

Svakhet i Tinder kunne brukes til å triangulere brukere

Det er blitt oppdaget at man ved hjelp av triangulering kunne finne nøyaktig posisjon til tilfeldige Tinder brukere. Svakheten ble rapportert til Tinder i oktober, og dette skal ikke lenger skal være mulig å få til på samme måte.
Referanser
http://blog.includesecurity.com/2014/02/how-i-was-able-to-track-location-of-any.html

Forbes har publisert en artikkel som beskriver hvordan de ble kompromittert

Forbes har publisert en artikkel der de beskriver hendelsesforløpet som resulterte i at de ble kompromittert, og at deres brukerdatabase ble publisert.
Referanser
http://www.forbes.com/sites/andygreenberg/2014/02/20/how-the-syrian-electronic-army-hacked-us-a-detailed-timeline/

Google gir ut oppdatering til Google Chrome

Google har nå gitt ut en oppdatering for Google Chrome, version 33.0.1750.117 til både Windows, Mac og Linux. Denne oppdateringen inneholder fiks for 28 sikkerhetssvakheter.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2014/02/stable-channel-update_20.html

Bloggpost om knekking av kryptering til ransomware malware

Det er blitt publisert en interessant bloggpost om en variant av ransomwaren Bitcrypt. I bloggposten beskrives hvordan malwaren fungerte, og hvordan de var i stand til å knekke nøkkelen og redde filene som var blitt kryptert.
Referanser
http://blog.cassidiancybersecurity.com/post/2014/02/Bitcrypt-broken

Adobe oppdaterer Flash og Air

Adobe har publisert oppdateringer til Flash som retter svakheten som har blitt aktivt utnyttet sammen med svakheten i Internet Explorer som vi omtalte i går. I tillegg til å oppdatere Flash for Windows, oppdateres i tillegg Flash for OS X og Linux, AIR for Android og AIR SDK for Windows og OS X.
Anbefaling
Installer oppdatering
Referanser
http://helpx.adobe.com/security/products/flash-player/apsb14-07.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.