Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 4 March 2014

2014.03.04 - Nyhetsbrev

Nettverk av 300 000 kompromitterte rutere oppdaget. Mozilla planlegger å deaktivere utvidelser i Firefox. Advarsel mot falsk Netflix-brukerstøte.

Nettverk av 300 000 kompromitterte rutere oppdaget.

Sikkerhetsforskere i Team Cymru har publisert en rapport om hvordan angripere kan endre DNS-innstillingene i rutere for hjem og små bedrifter for å uføre "man-in-the-middle"-angrep. I følge rapporten så skal over 300'000 enheter av forskjellig fabrikat være rammet. Dette skal ikke være relatert til Moon-ormen som har rammet rutere fra Linksys. For mer informasjon, se referanse.
Referanser
https://www.team-cymru.com/ReadingRoom/Whitepapers/SOHOPharming.html

Mozilla planlegger å deaktivere utvidelser i Firefox

Mozilla skriver i en bloggpost at de planlegger å implementere manuell aktivering av utvidelser i Firefox. Målet med dette er å unngå at nettsider skal kunne kjøre skadelig kode, som for eksempel ondsinnet java- eller flash-kode. For mer informasjon, se referanse.
Referanser
https://blog.mozilla.org/security/2014/02/28/update-on-plugin-activation/

Advarsel mot falsk Netflix Support Software

Malwarebytes forsker Jerome Segura advarer mot falsk Netflix brukerstøtte og 'Netflix Support Software'.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/03/watch-out-for-this-netflix-tech-support-scam/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.