Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 10 March 2014

2014.03.10 - Nyhetsbrev

Google-toppledere har tro på at deres data nå er utenfor myndigheters rekkevidde, men gir ingen garantier. Et avansert malware-toolkit for Android er oppdaget. Ny massiv datalekkasje-sak i Sør-Korea. Apple har oppdatert grundig sikkerhetsdokumentasjon for iOS.

33-siders sikkerhetsrapport fra Apple

Apple har publisert en oppdatert utgave av sin sikkerhetsrapport for iOS. Rapporten dokumenterer arkitektur og sikkerhetsfunksjonalitet i alt fra skytjenester til Touch ID.
Referanser
http://www.networkworld.com/news/2014/030614-ios-security-279475.html http://images.apple.com/iphone/business/docs/iOS_Security_Feb14.pdf

Dendroid: Komplett malwaretoolkit for Android

Lookout forteller om en nytt malwaretoolkit for Android som lar innehaveren infisere eksisterende apps og legge dem ut for nettlasting. Angivelig skal det være mulig å legge ut den infiserte appen i Google Play uten å bli detektert. Så langt er det imidlertid kun oppdaget en infisert app i Googles markedsplass. Spesielt med dette toolkitet er også at det kommmer komplett med grensesnitt for Command-and-Control, slik at innehaveren enkelt kan administrere sitt eget Android-baserte botnett.
Referanser
https://blog.lookout.com/blog/2014/03/06/dendroid/

Toppledere tror at Google nå er beskyttet mot spionasje

I et foredrag på SXSW på fredag sa Googles Eric Schmidt at han nå er "ganske sikker" på at Googles tjenester nå er sikret mot spionasje fra myndigheter.
Referanser
http://thenextweb.com/google/2014/03/07/google-pretty-sure-protected-government-spying-eric-schmidt-says/

Ny massiv datalekkasje-sak i Sør-Korea

12 millioner kunder av det sør-koreanske telekomselskapet TK Corp har fått personlig informasjon på avveie, deriblant informasjon om bankkontoer. Dette er tredje gang på to år selskapet har fått kundeinformasjon kompromittert.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/03/07/kt_data_breach_12_million_customers/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.