Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 11 March 2014

2014.03.11 - Nyhetsbrev

Apple har sluppet iOS versjon 7.1. Ny type DDoS-angrep misbruker pingback i WordPress-sider. Virgin Media rutere sårbare for å bli tatt over av angripere. Nyoppdaget svakhet i Netgear rutere. En oversikt over NTP angrep de siste månedene.

Apple har sluppet iOS versjon 7.1

iOS versjon 7.1 er ute for Apple-produkter. Oppdateringen fikser mange sikkerhetssvakheter og flere problemer som kan føre til at enheter krasjer. Det anbefales å oppdatere så fort som mulig.
Referanser
http://arstechnica.com/apple/2014/03/ios-7-1-released-improves-iphone-5s-stability-iphone-4-speed-and-more/ http://www.apple.com/ios/ios7-update/ https://isc.sans.edu/diary/Apple+iOS+71/17789

Ny type DDoS-angrep misbruker pingback i WordPress-sider

Det har blitt oppdaget en ny type DDoS-angrep. En angriper har fått 162.000 WordPress-sider til å angripe andre web-servere. Angrepet gjøres ved å bruke en ping-back-kommando og be om at svaret sendes til offeret. Denne kommandoen sendes så til tusenvis av WordPress-sider. Følg lenken for å finne ut hvordan du kan unngå å bli utnyttet.
Referanser
http://blog.sucuri.net/2014/03/more-than-162000-wordpress-sites-used-for-distributed-denial-of-service-attack.html

Virgin Media rutere sårbare for å bli tatt over av angripere

The Register melder om at Virgin Media sine Superhub-rutere lekker passordet til det trådløse nettverket. Dette skjer i en liten periode når ruteren restartes, hvor dataen ikke er kryptert. Dette kan la angripere som er nærme ruteren få tilgang til både WiFi-passordet samt administratorsiden til ruteren. Om brukeren ikke har endret passordet på administratorsiden til ruteren, kan angripere da veldig lett ta over. Det meldes at dette kun gjelder rutere av typen Netgear VMDG485 som gis ut til kunder av Virgin Media.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/03/10/virgin_media_router_snafu/

Nyoppdaget svakhet i Netgear rutere

IT konsulent Paul Moore har identifisert en svakhet i Netgear-rutere som gjør det mulig for en hacker å ta full kontroll over enheten.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/03/10/virgin_media_router_snafu/

En oversikt over NTP-angrep de siste månedene

Arbor Networks har lagt ut en oversikt over NTP-baserte DDoS-angrep de siste månedene på deres sikkerhetsblog.
Referanser
http://www.arbornetworks.com/asert/2014/03/ntp-attacks-continue-a-quick-look-at-traffic-over-the-past-few-months/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.