Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 17 March 2014

2014.03.17 - Nyhetsbrev

DDoS angrep mot NATO. Børsene har høy IT-sikkerhetsberedskap. USA gir opp kontrollen over ROOT DNS. Kremlin.ru utsatt for DDoS-angrep.

Kraftig DDoS-angrep mot NATO

Flere av nettsidene til NATO var nede lørdag etter å ha vært utsatt for DDoS-angrep. Den ukrainske gruppen Cyber Berkut har tatt på seg ansvaret.
Referanser
http://www.digi.no/927712/kraftig-ddos-angrep-mot-nato

Børsene har høy beredskap på IT-sikkerhet

Mer en halvpareten av verdens børser ble utsatt for cyberangrep i løpet av 2012. Dette tallet stiger stadig og børsene har derfor høy fokus og beredskap på området.
Referanser
http://www.reuters.com/article/2014/03/13/us-exchanges-cybercrime-idUSBREA2C1SZ20140313

USA gir opp kontroll over DNS.

USA gir opp kontrollen over DNS root sonen som inneholder oversikt over alle top-level domener. Det skal nå avklares hvordan ansvaret for root-DNS skal fordeles framover.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/03/in-sudden-announcement-us-to-give-up-control-of-dns-root-zone/

Kremlin.ru tatt av DDoS

Den offisielle siden til presidenten i Russland samt den russiske sentralbanken ble tatt ned av et distribuert DoS-angrep. Grupperingen Electronic Army of the Caucasus Emirate har tatt på seg skylden og advarer om at dette bare er en oppvarming.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/03/kremlin-gets-ddosd-by-anonymous-caucasus/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.