Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 19 March 2014

2014.03.19 - Nyhetsbrev

Mozilla oppdaterer Firefox, Thunderbird og Seamonkey. 25 000 UNIX servere tatt i Operasjon Windigo. NSA skal ha et system for å spille av alle telefonsamtaler de siste 30 dagene i et land overvåket av dem.

Mozilla oppdaterer Firefox, Thunderbird og Seamonkey

Mozilla har sluppet oppdatering for Firefox, Firefox ESR, Thunderbird og Seamonkey i lyset av årets Pwn2Own konkurranse. Oppdateringene retter flere feil hvor flere er rangert som kritiske.
Referanser
http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/firefox.html http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/firefoxESR.html http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/thunderbird.html http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/seamonkey.html

25 000 UNIX servere tatt i Operasjon Windigo

Over 25 000 UNIX-servere skal ha blit tatt over av hackere for så å bli brukt til å spre malware og spam i en operasjon som har fått navnet Operation Windigo. Det blir sendt ut over 35 millioner spam-epost daglig fra de infiserte serverne og over 500 000 klienter blir daglig sendt gjennom nettverket til malware og phishing-sider. Det er sterkt anbefalt å reinstallere operativsystemet på serveren dersom man ser at man har blitt infisert samt bytte alt av passord og ssh-nøkler som har vært brukt på disse.
Referanser
http://www.welivesecurity.com/2014/03/18/attack-unix-operation-windigo/

NSA skal ha et system for å spille av alle telefonsamtaler de siste 30 dagene i et land overvåket av dem.

Ifølge personer som skal ha tilgang til dokumenter fra Edward Snowden så har NSA på plass et system som kan ta opp alle samtaler i et ikke navngitt land og lagre dette i 30 dager. Det hvite hus har ikke villet kommentere saken og Washington Post sier at de har blitt bedt om å tilbakeholde informasjon som kan identifisere land hvor dette blir og har blitt brukt.
Referanser
http://www.washingtonpost.com/world/national-security/nsa-surveillance-program-reaches-into-the-past-to-retrieve-replay-phone-calls/2014/03/18/226d2646-ade9-11e3-a49e-76adc9210f19_story.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.