Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 21 March 2014

2014.03.21 - Nyhetsbrev

Gårsdagens nyhet om at internettselskapene skal ha hatt kjennskap PRISM-programmet til NSA tilbakevises fra flere hold. Gmail innfører krav til kryptering for alle tilkoblinger mot deres plattform. Smarttelefoner kan nå hackes på gaten via Wi-Fi-droner.

Påstanden om at internettselskaper visste om PRISM-overvåkingen tilbakevises

Det tilbakevises fra flere hold at teknologiselskapene hadde kjennskap til PRISM-programmet, slik man fikk intrykk av fra artikkelen i The Guardian i går. Det selskapene visste om var "Section 702"-ordrene fra retten. Desse måtte de nødvendigvis kjenne til ettersom dette omhandlet data som skulle utleveres fra selskapene selv, på ordre fra rettsvesenet. Tappingen av fiberforbindelser mellom datasentre etc var ikke en del av dette.

Artikkelen i The Guardian inneholder en del påstander som teknisk sett kan betegnes som korrekt, men fremstår som misvisende. Artikkelen har i ettertid blitt justert.
Referanser
http://www.techdirt.com/articles/20140319/17162326629/dont-fall-misleading-story-being-spread-nsa-suggesting-tech-companies-lied-about-prism.shtml http://www.theguardian.com/world/2014/mar/19/us-tech-giants-knew-nsa-data-collection-rajesh-de

Gmail krypterer alle tilkoblinger

Google har nå satt inn et krav om at alle tilkoblingene mot Gmail skal være krypterte, som betyr at Gmail kun støtter HTTPS. Dette betyr at all mail som blir sendt fra Gmail kontoen vil være kryptert helt fra mailene går ut fra maskinen din, til de går ut av Google sine systemer.
Referanser
http://threatpost.com/google-encrypts-all-gmail-connections/104918

Wi-Fi-hacking av smarttelefoner via drone

CNN skriver om en quadcopter-drone utviklet for å hacke smarttelefoner. Dronen benytter seg av funksjonen som gjør at mange smarttelefoner automatisk kobler seg opp mot trådløse nettverk dersom de kjenner igjen navnet på nettverket. Dronen presenterer seg som kjente nettverk og tar kontroll over nettverkstrafikken til telefoner som kobler seg opp mot den.
Dronen skal presenteres på sikkerhetskonferansen BlackHat Asia i neste uke.
Referanser
http://money.cnn.com/2014/03/20/technology/security/drone-phone/index.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.