Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 24 March 2014

2014.03.24 - Nyhetsbrev

Twitter er stengt i Tyrkia siden fredag. Microsoft snoket i privat Hotmail-konto for å skaffe data til intern etterforskning.
Hackere i det såkalte European Cyber Army hevder å stå bak hendelsen som medførte at Syria var uten tilgang til internett i 7 timer.
NSA skal ha hatt tilgang til Huaweis nettverk. De skal også ha bedrevet målrettet virksomhet mot systemadministratorer verden over, i tilfelle det skulle oppstå behov for deres tilganger.

Twitter stengt i Tyrkia

Myndighetene har stengt tilgangen til Twitter etter at det ble publisert angivelige bevis på korrupsjon i kretsen rundt statsminister Tayyip Erdogan. Twitter har lansert en tjeneste som lar brukere i Tyrkia sende tweets pr SMS.
Referanser
http://www.theguardian.com/world/2014/mar/23/turkey-twitter-ban https://twitter.com/policy/status/446775722120458241

Microsoft snoket i privat Hotmail-konto

I en amerikansk rettsprosess har det kommet frem at Microsoft på eget initiativ gikk gjennom innholdet i en privat Hotmail-konto for å avdekke identiteten til en kilde som skal ha lekket Microsofts forretningshemmeligheter. Microsofts egne abonnementsvilkår tillater denne typen undersøkelser "for å beskytte Microsofts eiendom og rettigheter".
Referanser
http://news.cnet.com/8301-10805_3-57620658-75/microsoft-sniffed-bloggers-hotmail-account-to-trace-leak/

Hackere påstår å ha tatt Syria av nett i 7 timer

På torsdag forsvant datatrafikken til og fra Syria i overkant av 7 timer. Årsaken er foreløpig ikke kjent, men en gruppe ved navn European Cyber Army har forsøkt å påta seg ansvaret og kaller det hevn for angrep begått av Syrian Electronic Army. Den Syriske regjering har også uttalt seg og sier at det hele skyldes et kabelbrudd.
Referanser
http://mashable.com/2014/03/20/syria-goes-almost-completely-offline-again/ http://www.techtimes.com/articles/4654/20140321/syrian-web-outage-hacker-attack-or-broken-cable.htm

NSA infiltrerte Huawei

Nye lekkede dokumenter beskriver hvordan NSA angivelig skal ha hatt tilgang til Huawei's nettverk. Hensikten skal ha vært å tilegne seg kunnskap om selskapet og eventuelle tilknytninger til myndighetene. De skal også ha ønsket å tilegne seg kunnskap om hvordan man kan utnytte svakheter i Huawei-produkter, for således å kunne tilegne seg tilgang til Huawei-baserte nettverk.
Referanser
http://www.digi.no/927845/usa-hacket-huaweis-hovedkontor http://www.spiegel.de/international/world/nsa-spied-on-chinese-government-and-networking-firm-huawei-a-960199.html

NSA retter seg mot systemadministratorer

Lekkede dokumenter viser hvordan NSA skal ha rettet seg spesielt mot systemadministratorer. De ønsker angivelig å ha en base av personer som kan bli relevant å kompromittere, dersom man en dag skulle ha behov for å infiltrere nettverket de administrerer.
Referanser
https://firstlook.org/theintercept/article/2014/03/20/inside-nsa-secret-efforts-hunt-hack-system-administrators/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.