Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 4 April 2014

2014.04.04 - Nyhetsbrev

Detaljert analyse av RTF zero-day svakhet fra McAffee. Norge er best i verden på sikring av 2G-mobilnett iflg undersøkelse. Yahoo øker bruk av kryptering i sine tjenester. "Finn min iPhone" kan slås av på stjålne telefoner. Forhåndsvarsel for oppdateringer fra Microsoft.

Detaljert analyse av RTF zero-day svakhet fra McAffee

McAffee har gjort en detaljert analyse av den siste zero-day svakheten i Word. Denne svakheten skal patches i neste uke. McAffee har sett på et reelt angrep som bruker svakheten.
Referanser
http://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/close-look-rtf-zero-day-attack-cve-2014-1761-shows-sophistication-attackers

Yahoo øker bruk av kryptering i sine tjenester

Yahoo har i en bloggpost annonsert at de har økt bruken av kryptering i sine tjenester for å forhindre overvåkning. Blant annet er nå all trafikk mellom Yahoos datasentre kryptert og bruker nå HTTPS som standard for aksessering av e-post og søk. Det er også mulig for brukere å velge HTTPS for alle Yahoos webtjenester. Yahoo sier også at de jobber med å implementere kryptering i meldingstjenesten Yahoo Messenger.
Referanser
http://yahoo.tumblr.com/post/81529518520/status-update-encryption-at-yahoo

Feil i iOS 7 lar tyver slå av Finn min iPhone

En feil i operativsystemet til iPhone lar tyver slå av funksjonen "Finn min iPhone". Tyver kan da slå av muligheten til å se hvor telefonen er, og slette all personlig informasjon på telefonen.
Referanser
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/2338002/ios-7-bug-allows-iphone-thieves-to-switch-off-find-my-iphone

Microsoft gir ut forhåndsvarsel for oppdateringer i April

Microsoft gir ut et forhåndsvarsel om oppdateringer som blir gitt ut tirsdag fjerde april. Denne måneden vil det bli gitt ut 2 kritiske oppdateringer, samt to viktige. En av oppdateringene vil fikse svakheten i Microsoft Word som gjorde det mulig for angripere å kjøre kode på en maskin om denne åpnet en RTF-fil (Rich Text Format). Oppdateringene denne måneden inneholder også de aller siste sikkerhetsoppdateringene til Microsoft Office 2003 og Microsoft XP. Disse produktene er nå foreldet.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2014/04/03/advance-notification-service-for-the-april-2014-security-bulletin-release.aspx http://technet.microsoft.com/en-us/security/bulletin/ms14-apr

Norge best i verden på sikring av 2G-mobilnett

Iflg Security Research Labs og GSMMaps.org er Norge det landet i verden som har best sikkerhet på nettverk for mobil tale. Rapporten består av målinger av tiltak mot sporing av abonnenter, oppfanging av samtaler og mulighet til å utgi seg for å være andre. Telenor kommer best ut blant de norske operatørene.
Referanser
http://gsmmap.org/#!/ http://www.mobilen.no/artikler/det-norske-mobilnettet-er-verdens-sikreste/158738

Twitter gjenåpnet i Tyrkia

Brukere i Tyrkia har igjen fått tilgang til Twitter etter at en rettsinstans beordret myndighetene til å gjenåpne tilgangen til nettstedet.
Referanser
http://www.reuters.com/article/2014/04/03/us-turkey-twitter-idUSBREA320E120140403

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.