Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 15 April 2014

2014.04.15 - Nyhetsbrev

VMWare informerer om oppdateringplan i forbindelse med Heartbleed. Akamai informere om at oppdateringen de gjorde i forbindelse med Heartbleed ikke var tilstrekkelig. Forskere klarte etter oppdateringen å knekke 3 av 6 kritiske verdier som brukes i RSA-algoritmen. Microsoft gjør Update 1 obligatorisk for videre oppdatering av Windows 8.1 og Windows Server 2012 R2 fra og med mai.

VMWare varsler om oppdateringer i forbindelse med heartbleed

VMWare har gitt ut en artikkel hvor de informerer om oppdateringer som de planlegger å slippe i forbindelse med Heartbleed-svakheten i OpenSSL. Per i dag er det kun slupper oppdateringer for VMWare Horizon Workspace Server, men i følge artikkelen så arbeider VMWare med ytterligere 25 oppdatering for forskjellige produkter. Der iblant ESXi og forskjellige vCenter-produkter. For mer informasjon om hvilke produkter og versjoner som vil bli oppdatert, se referanse.
Referanser
http://www.vmware.com/security/advisories/VMSA-2014-0004.html

Akamai Heartbleed patch hadde feil

Akamai, som er en av de største innholdsleverandørene i verden, har nå gått frem å sagt at oppdateringen de hadde på OpenSSL ikke fikset alt.

Det tok en sikkerhetsforsker 15 minutter for å finne flere svakheter i oppdateringen. Disse oppdateringene gjorde slik at kun 3 av de kritiske verdiene ut av 6 kritiske verdier i en RSA-nøkkel var beskyttet. Akamai sier det at sertifikatene til kundene deres vil nå roteres, slik at ting er beskyttet igjen.
Referanser
http://www.cnet.com/news/akamai-heartbleed-patch-not-a-fix-after-all/

Update 1 for Windows 8.1 vil bli påkrevd fra og med mai

Microsoft skriver i en bloggartikkel at de fra og med mai kun kommer til å gi ut nye oppdateringer for siste versjon av Windows 8.1 og Windows Server 2012 R2. Denne versjonen har betegnelsen Windows 8.1 Update 1 og er en gratis oppdatering for alle brukere av Windows 8.1 og Windows Server 2012 R2. Brukere av Windows 8 og Windows Server 2012 er ikke berørt av denne endringer. For mer informasjon om saken, se referanse.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/gladiatormsft/archive/2014/04/12/information-regarding-the-latest-update-for-windows-8-1.aspx

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.