Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 5 May 2014

2014.05.05 - Nyhetsbrev

Verizon er ute med årlig rapport om datainnbrudd. NSM og Telenor maner til åpenhet rundt industrispionasje. OpenDNS forteller om sikkerhetsproblematikk rundt nye toppnivådomener.

Verizon har gitt ut datainnbruddsrapport for 2014

Verizon har gitt ut sin "2014 Data Breach Investigation Report". Rapporten på 60 sider inneholder informasjon om ni vanlige hendelsesmønstre for datainnbrudd. Grunnlag for rapporten er 63 000 sikkerhetshendelser, fra 50 bedrifter verden over.

I følge rapporten er servere forsatt hovedmålet for angripere. Dette fordi det er størst sjanse for at disse inneholder ettertraktet informasjon. Rapporten forteller også at angrep utføres raskere og mer profesjonelt. Etablert beskyttelse blir dermed svakere, da utviklingen her ikke skjer like raskt.
Referanser
http://www.verizonenterprise.com/DBIR/2014/reports/rp_Verizon-DBIR-2014_en_xg.pdf https://isc.sans.edu/diary/Verizon+2014+Data+Breach+Report/18067

NSM: Bedrifter bør være åpne om hacking

Nasjonal Sikkerhetsmyndighet og Telenor intervjues i et innslag på P4-nyhetene i dag, om åpenhet blant bedrifter som har vært utsatt for datainnbrudd. Roar Thon i NSM og sikkerhetsansvarlig Hanne Tangen Nilsen i Telenor ønsker at flere bedrifter er åpne om datainnbrudd og industrispionasje, da dette vil kunne gi bedrifter økt innsikt i hva som kan ramme dem. Utdrag fra reportasjen og NSM's opprinnelige utspill finnes i lenkene nedenfor.
Referanser
http://www.p4.no/story.aspx?id=568222 http://blogg.nsm.stat.no/archives/4770

OpenDNS: Nye gTLD vil bli en sikkerhetsrisiko

OpenDNS, et selskap som blant annet tilbyr DNS-tjenester med ekstra sikkerhet, har en interessant bloggpost hvor de går igjennom noen sikkerhetsrisikoer i forbindelse med de nye toppnivå-domenene som er mulig å opprette.
Referanser
http://labs.opendns.com/2014/04/23/malicious-gtld-squatting/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.