Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 13 May 2014

2014.05.13 - Nyhetsbrev

Alvorlig svakhet i Linux kjernen. I går hadde vi flere tilfeller der maskiner ble infisert via facebook messenger. SecArmour Security Solutions har skrevet litt om dette i en bloggpost.

Linux kjernen patches for alvorlig minnekorrupsjonssvaket.

Linux kjernen har kommet med en oppdatering som fikser et meget alvorlig sikkerhetsproblem. Svakheten skal ha blitt introdusert i 2009 og gjør det mulig for en vanlig bruker å få full kontroll (root tilgang) over systemet. Denne typen svakheter gjør felles webhosting tjenester spesielt sårbare. I skrivende stund skal Ubuntu ha kommet med en oppdatering. Redhat har meldt at de ikke er sårbare.
Referanser
http://arstechnica.com/security/2014/05/linux-gets-fix-for-code-execution-flaw-that-went-unpatched-since-2009/

Malware spredde seg på Facebook via direktemeldinger

I går så vi malware som spredde seg via Facebook i Norge. Brukere mottok en melding på Facebook med noe som så ut som et bilde i vedlegg. Dersom mottakeren åpnet filen og åpnet den, ble PCen infisert og malwaren spredde seg videre. Det virker som om malwaren først og fremst tjener penger for bakmennene ved å utføre regneoperasjoner på PCer, såkalt "cryptocurrency mining".
Referanser
http://wiki.secarmour.com/2014/05/malware-analysis-of-malicious-facebook.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.