Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 15 May 2014

2014.05.15 - Nyhetsbrev

Nye Snowden-lekkasjer viser NSA som setter inn fysisk utstyr for overvåking i Cisco-rutere. FireEye slipper rapporten "Operation Saffron Rose" om den Iransk-baserte hackergruppen "Ajax Security Team".

Bilder viser at NSA setter inn et implantat i Cisco-ruter

Det har blitt sluppet nye dokumenter fra Snowden som viser en "oppgraderings"-fabrikk tilhørende NSA. Bildene skal vise at NSA setter inn ekstra hardware for overvåking i en ruter fra Cisco. Ruterne blir stoppet mellom Cisco og kunden som egentlig skal motta den.
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/05/photos-of-an-nsa-upgrade-factory-show-cisco-router-getting-implant/

FireEye slipper rapport om hackergruppen "Ajax Security Team"

"Operation Saffron Rose" er FireEyes rapport om den Iransk-baserte hackergruppen. Gruppen opererer etter mange av de samme "prinsippene" som det offentlige Iran, men viser også en viss tilhørighet til mer tradisjonell Cyber-kriminalitet. Vi tar med en lenke til en bloggpost som har flere opplysninger og kommenterer rapporten.
Referanser
http://www.fireeye.com/blog/technical/malware-research/2014/05/operation-saffron-rose.html http://krypt3ia.wordpress.com/2014/05/14/assessment-operation-saffron-roseoperation-flying-kitten/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.