Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 16 May 2014

2014.05.16 - Nyhetsbrev

Symantec mer om Elderwood og bruk av 0-day svakheter. Brukere av et kjent RAT-program har fått politiet på døra.

Symantec skriver om Elderwood og bruk av 0-day svakheter

I en av deres artikkeler går Symantec inn i detaljer rundt Elderwood platformeren som er en "brukervennlig" pakke med exploit kits som ble oppdaget først i 2012. Plattformen har benyttet en rekke 0-day svakheter og brukes av ressurssterke angripere, antakeligvis stater eller større organisasjoner, til industrispionasje o.l.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/how-elderwood-platform-fueling-2014-s-zero-day-attacks

Politirazzia mot flere brukere av BlackShades RAT

Flere brukere av BlackShades RAT-programvare (Remote Access Trojan) i en rekke land har fått besøk av politiet i det siste, hvor politiet har beslaglagt deres datautstyr. Dette skal ha skjedd i bl.a. Tyskland, Nederland, Sverige, Danmark, Frankrike og Australia. Politiet og myndighetene sier de ikke er ferdig med saken og vil gjøre flere politirazzia framover.
Referanser
http://news.softpedia.com/news/BlackShades-RAT-Users-From-All-Over-Europe-and-Australia-Reportedly-Raided-442463.shtml

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.