Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 19 May 2014

2014.05.19 - Nyhetsbrev

FTC i USA prøver å stoppe support-svindlere. Kaspersky advarer mot falsk programvare som gir seg ut for å være deres produkt. Svakhet oppdaget i Juniper ScreenOS. Apple har sluppet oppdateringer til OS X og iTunes for Windows.

FTC sin krig mot support-svindlere

Ars Technica skriver om PC support-svindel. FTC i USA prøver nå å få stengt ned firmaer som driver med dette. Mange nordmenn har blitt utsatt for denne typen svindel. Vi i TSOC har også blitt oppringt, men vi har ikke latt oss lure enda..
Referanser
http://arstechnica.com/tech-policy/2014/05/stains-of-deceitfulness-inside-the-us-governments-war-on-tech-support-scammers/

Apple oppdaterer OS X og iTunes

Apple har nå gitt ut oppdateringer til både OS X og iTunes for Windows. Disse skal fikse flere svakheter, hvor noen av disse kunne utnyttes til å kjøre vilkårlig kode på maskinen, men har videre gitt veldig lite informasjon om oppdateringen.
Referanser
http://www.us-cert.gov/ncas/current-activity/2014/05/16/Apple-Releases-Security-Updates-OS-X-and-iTunes http://www.intego.com/mac-security-blog/apple-releases-mac-os-x-10-9-3-but-offers-scant-information-on-improvements/

Kaspersky advarer mot falske sikkerhetsprogram

Sikkerhetsselskapet Kaspersky Lab advarer brukere om falske mobil applikasjoner som imiterer deres egne produkter. Produktene er lastet med malware og har blitt funnet på både Windows Phone Store og Google Play Store.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/05/17/kaspersky_warns_of_imposter_mobile_security_apps/

Svakhet i Juniper ScreenOS kan føre til tjenestenektangrep

Juniper ScreenOS 6.3, og mye mulig tidligere versjoner, har en svakhet som gjør det mulig for angripere å utføre et tjenestenektangrep ved hjelp av SSL pakker.

Juniper Networks har gitt ut en oppdatering for å fikse denne svakheten, og det anbefales å oppdatere.
Anbefaling
Oppdater Juniper ScreenOS til nyeste versjon
Referanser
http://www.kb.cert.org/vuls/id/480428

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.