Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 20 May 2014

2014.05.20 - Nyhetsbrev

NSA tar opp alle telefonsamtaler i Bahamas. Fem kinesiske offiserer tiltalt for industrispionasje i USA.

NSA tar opp alle telefonsamtaler i Bahamas

Det meldes at NSA tar opp alle telefonsamtaler i Bahamas og lagrer dem i én måned. Dette gjøres i samarbeid med DEA for å bekjempe narkotikasmugling. NSA skal også lagre fulle samtaledata i ett land til, samt metadata om samtaler i Mexico, Kenya og Filipinene.
Referanser
http://www.engadget.com/2014/05/19/nsa-cell-phone-calls-bahamas/

Fem kinesiske offiserer tiltalt for spionasje i USA

Amerikanske påtalemyndigheter har tatt ut tiltale mot fem kinesiske offiserer. De fem tiltalte skal ha bedrevet spionasje mot flere amerikanske industribedrifter, blant annet innen stål- og kraftbransjen. Dette skal, i følge tiltalen, ha skjedd i perioden mellom 2006 og 2014. De tiltale tilhører, i følge amerikanske myndigheter, den 3. avdeling i Folkets Frigjøringshær, som har som hovedoppgave å bedrive etterretning mot mål utenfor Kina. Dette er første gang amerikanske myndigheter tar ut tiltale mot personer i det kinesiske militæret.
Referanser
http://www.justice.gov/opa/pr/2014/May/14-ag-528.html http://threatpost.com/u-s-indicts-five-chinese-army-officers-for-alleged-cyberespionage-operations/106148 http://www.digi.no/928751/usa-anklager-kinesere-for-militaer-hacking

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.