Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 30 May 2014

2014.05.30 - Nyhetsbrev

TrueCrypt legges ned. Ulstein Group har avdekket industrispionasje.

TrueCrypt legges ned

Utviklerne bak TrueCrypt har lagt ut en melding på truecrypt.sourceforge.net om at prosjektet er nedlagt og de anbefaler i stedet at man bruker BitLocker som følger med Windows. De har også skrevet en guide på hvordan dette kan gjøres. Utviklerne skriver videre at utviklingen ble stanset samtidig med at Microsoft avsluttet utviklingen av Windows XP og at nyere versjoner av Windows har BitLocker innebygd. Mer informasjon rundt dette er ikke kjent, da det ikke er kjent hvem som står bak TrueCrypt.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2014/05/true-goodbye-using-truecrypt-is-not-secure/ http://truecrypt.sourceforge.net/ https://isc.sans.edu/diary/True+Crypt+Compromised++Removed

Spionasje mot norsk industrigigant

Ulstein Group har vært utsatt for et målrettet angrep. Det ble oppdaget like før påske og angriperne hadde da vært inne i nettverket i én til to uker. Filer ble kryptert og sendt ut av bedriftens nettverk.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Spionasje-mot-norsk-industrigigant-7585582.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.