Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 2 June 2014

2014.06.02 - Nyhetsbrev

NSA bygger ansiktsgjenkjenningsdatabase. 10 år med mobil malware. NSM om industrispionasje og phishing.

NSA bygger ansiktsgjenkjenningsdatabase

New York Times har en artikkel om hvordan NSA angivelig fanger opp overføringer av bilder på nettet og benytter dem som input til en gigantisk database for ansiktsgjenkjenning. Bildene fanges opp blant annet fra videokonferanser, utenlandske ID-kortdatabaser og flyselskaper. Iflg de lekkede dokumentene opereres det også fingeravtrykkdatabaser, med data fra grenseoverganger.
Referanser
http://www.nytimes.com/2014/06/01/us/nsa-collecting-millions-of-faces-from-web-images.html?_r=0 http://www.digi.no/928958/selfiene-dine-kan-hjelpe-nsa

10 år med mobil malware

Naked Security har en bloggpost som går gjennom utviklingen av malware for mobiltelefoner gjennom de siste ti årene.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2014/06/01/from-cabir-to-koler-10-years-of-mobile-malware/

NSM om industrispionasje og phishing

Roar Thon skriver om risikoen ved e-post i lys av den nylige industrispionasjesaken mot Ulstein Group. De aller fleste slike saker starter med et phishing-angrep per e-post. Hvordan forholder vi oss til denne risikoen?
Referanser
http://blogg.nsm.stat.no/archives/4942

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.