Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 4 June 2014

2014.06.04 - Nyhetsbrev

Det er kommet nye detaljer rundt tapping av trafikk fra BT og Vodafone. Google annonser utvidelse til Chrome for ende til ende-kryptert epost.

Google annonser utvidelse for ende til ende kryptert-epost

Google melder om at de jobber med en utvidelse til Chrome kalt "end-to-end", som tilbyr ende til ende kryptering av epost via nettleseren Chrome. Kildekoden til utvidelsen er sluppet til Google code, og de innlemmer også "end-to-end" i sitt bug-bounty program. Utvidelsen skal også kunne fungere hos andre webmail-providere enn Gmail.
Referanser
http://googleonlinesecurity.blogspot.ch/2014/06/making-end-to-end-encryption-easier-to.html https://code.google.com/p/end-to-end/ http://arstechnica.com/security/2014/06/google-released-chrome-extension-allows-easy-in-browser-webmail-encryption/

The Register avslører angivelig fibertapping i Oman

The Register skriver om fibertapping utført av BT og Vodafone utført på oppdrag av GCHQ. The Register påstår videre at The Guardian ble presset av den britiske regjeringen til ikke å publisere denne informasjonen i forbindelse med Snowden-lekkasjene.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/06/03/revealed_beyond_top_secret_british_intelligence_middleeast_internet_spy_base/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.