Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 6 June 2014

2014.06.06 - Nyhetsbrev

Siste døgn har vært preget av nyheter om en rekke nye svakheter i OpenSSL. I tillegg har Microsoft kommet ut med litt info anngående den kommende oppdateringen deres.

Microsoft gir ut forhåndsvarsel for oppdateringer for Juni

Microsoft har nå gitt ut forhåndsvarsel for oppdateringer som kommer neste uke. Totalt er det 7 oppdateringer, hvor 2 av disse er kritiske og 5 er viktige. Disse oppdateringene er for Microsoft Word, Microsoft Office og Internet Explorer. En av oppdateringene skal fikse en svakhet i Internet Expolorer 8 som gjorde det mulig for angripere å kjøre vilkårlig kode på en maskin gjennom Javascript.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/security/ms14-jun http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2014/06/05/advance-notification-service-for-the-june-2014-security-bulletin-release.aspx

Hvordan (OpenSSLs) CCS Injection-svakhet ble funnet

I lys av OpenSSLs siste svakheter, har japaneren Masashi Kikuchi skrevet en bloggpost om hvordan han oppdaget den mest alvorlige av disse svakhetene.
Referanser
http://ccsinjection.lepidum.co.jp/blog/2014-06-05/CCS-Injection-en/index.html

Cisco oppdaterer flere produkter ifm. svakheter i OpenSSL

Cisco har sluppet oppdateringer for en rekke produkter som benytter OpenSSL. Dette er i forbindelse med svakhetene i OpenSSL nevnt over. For mer informasjon om hvilke produkter som er rammet, se referansen.
Anbefaling
Installer oppdatering
Referanser
http://tools.cisco.com/security/center/content/CiscoSecurityAdvisory/cisco-sa-20140605-openssl

OpenSSL oppdateres

Det har blitt sluppet oppdateringer til OpenSSL som retter flere alvorlige svakheter, hvor den mest alvorlige svakheten kan utnyttes til å gjennomføre et "Man-In-The-Middle"-angrep. Oppdateringene er sluppet for versjon 0.9.8, 1.0.0 og 1.0.1. Svakhetene finnes mest sannsynlig også i eldre versjoner, men disse vil ikke bli oppdatert.
Anbefaling
Installer oppdatering
Referanser
http://www.openssl.org/news/secadv_20140605.txt
http://www.digi.no/929037/ny-alvorlig-saarbarhet-rammer-openssl

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.