Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 27 June 2014

2014.06.27 - Nyhetsbrev

Arbor Networks om ny variant av Gameover Zeus. Tilsynelatende legitime Flash-annonser kan servere malware. Brian Krebs om utpressingsscenarioer og krypto-valuta. Den tyske regjeringen sier opp avtale med Verizon.

Ny variant av Gameover Zeus

SC Magazine melder at forskere hos Arbor Networks har oppdaget en ny variant av banktrojaneren Gameover Zeus. Den nye varianten skal ha blir brukt i en phishingkampanje rettet mot kunder av tyske og nederlandske banker.
Referanser
http://www.scmagazineuk.com/gameover-trojan-rises-from-the-dead/article/357964/ http://www.arbornetworks.com/asert/2014/06/the-citadel-and-gameover-campaigns-of-5cb682c10440b2ebaf9f28c1fe438468/

Krebs om utpressing mot bedrifter

Brian Krebs er ute med en bloggpost om økningen i utpressingssaker mot mindre bedrifter det siste året, med eksempler på utpressingsbrev og trusler. Mulige konsekvenser ved manglende betaling kan være tjenestenektangrep mot telefon eller internettaksess, ransomware, sabotasje eller publisering av stjålne kundedatabaser på nett. Den store økningen skyldes blant annet utbredelsen av krypto-valutaer som Bitcoin, siden transaksjonene er vanskelig å spore.
Referanser
krebsonsecurity.com/2014/06/2014-the-year-extortion-went-mainstream/

Flash-reklame med skjulte egenskaper

Malwarebytes har en analyse av et nettverk for distribusjon av flash-baserte reklameannonser, som benytter seg av ondsinnede strategier for ekstra inntekt. Legitime annonser serveres sammen med skjult kode for redirigering til exploitkit. Annonsenettverket tjener dermed penger både på annonseklikk og infeksjon av besøkende.
Referanser
blog.malwarebytes.org/malvertising-2/2014/06/a-look-at-a-double-dipping-advertising-network/

Den tyske regjeringen sier opp avtale med Verizon

Den tyske regjeringen har kansellert en avtale med det amerikanske telekom-firmaet Verizon etter at det i fjor ble avdekket at USA drev omfattende avlytting i Tyskland.
Referanser
http://www.digi.no/929361/merkel-hiver-ut-verizon

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.