Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday, 4 July 2014

2014.07.04 - Nyhetsbrev

Google har blokkert tilgang til epost uten rettsordre. NSA flagger brukere som søker etter verktøy som kan skjule aktiviteten deres på nettet. Internettleverandører leverer rettslig klage mot GCHQ. Microsoft har gitt ut forhåndsvarsel for oppdateringer i juli.

Google har blokkert tilgang til epost uten rettsordre

Google har på oppfordring av Goldman Sachs blokkert tilgangen til en epost med sensitiv informasjon som ble sendt feil. Da Goldman Sachs først tok kontakt, ville ikke Google slette eposten uten en rettsordre. De har nå blokkert tilgangen til e-posten for brukeren som har fått den sendt til sin konto.
Referanser
http://arstechnica.com/business/2014/07/goldman-sachs-google-blocked-access-to-that-mis-sent-e-mail/

Å søke etter Tor eller operativsystemet TAILS setter deg på NSAs overvåkingsliste

Det har blitt lekket angivelig kildekode til XKeyscore-programmet som NSA bruker for å drive overvåking på Internett. I kildekoden har det blitt funnet kode som flagger personer som bor utenfor USA og som søker opp Tor eller TAILS for videre overvåking.
Referanser
http://daserste.ndr.de/panorama/aktuell/NSA-targets-the-privacy-conscious,nsa230.html http://arstechnica.com/tech-policy/2014/07/report-rare-leaked-nsa-source-code-reveals-tor-servers-targeted/ http://www.digi.no/929485/nsa-overvaaker-de-mest-sikkerhetsbevisste

Microsoft gir ut forhåndsvarsel for oppdateringer for juli

Microsoft har nå gitt ut forhåndsvarsel for oppdateringer som kommer neste uke. Totalt er det seks oppdateringer, der to er kritiske og tre er viktige. Disse oppdateringene er for Microsoft Windows og Internet Explorer.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2014/07/03/advance-notification-service-for-the-july-2014-security-bulletin-release.aspx

Internettleverandører leverer rettslig klage mot GCHQ

Syv internettleverandører, fra USA, Storbritannia, Nederland og Sør-Korea, har levert en rettslig klage mot Storbritannias etterretningstjeneste GCHQ angående angrep på nettverksinfrastruktur. Klagen blir levert med bakgrunn i avsløringer fra Edward Snowden.
Referanser
http://www.bbc.com/news/technology-28106815

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.