Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday, 9 July 2014

2014.07.09 - Nyhetsbrev

Massive DDoS-angrep rammer norske bank- og finansselskaper, telekom-operatører og flyselskaper. Microsoft har sluppet 6 oppdateringer for blant annet Windows og Internet Explorer. Adobe har sluppet en oppdatering til Flash for flere plattformer. Google melder at en tredjepart har fått utstedt sertifikater for flere Google-domener gjennom en indisk sertifikatutsteder.

Adobe oppdaterer Adobe Flash Player

Adobe har sluppet oppdatering for Adobe Flash Player. Oppdateringen omfatter alle plattformer og retter 3 svakheter. Svakhetene er rangert som kritiske.
Referanser
http://helpx.adobe.com/security/products/flash-player/apsb14-17.html

Microsoft har sluppet oppdateringer for juli

Microsoft slapp i går kveld 6 oppdateringer som retter 27 svakheter. To av oppdateringene er rangert som kritiske og omfatter Internet Explorer og Microsoft Windows.
Referanser
https://technet.microsoft.com/library/security/ms14-jul

Google-sertifikater utstedt til 3.part

Google melder at en indisk sertifikatutsteder har utstedt sertifikater for flere Google-domener til en tredjepart. Dette ble gjort 2. juli, men alle ble tilbakekalt 3. juli da utstederen og indiske myndigheter ble informert om dette. Indiske myndigheter etterforsker saken, men har ikke gitt ut noen informasjon om hvordan en 3.part kunne få utstedt disse sertifikatene.
Referanser
http://googleonlinesecurity.blogspot.no/2014/07/maintaining-digital-certificate-security.html

Massive DDoS-angrep rammer norske bank- og finansselskaper, telekom-operatører og flyselskaper

DNB, Norges Bank, Nordea og flere andre finansselskaper ble i går rammet av omfattende tjenestenektangrep. Angrepene rettet seg også mot Telenor, Netcom og flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe. Grupperingen Anonymous Norway tar på seg ansvaret for angrepene, og sier de ble utført som en protest mot det de mener er myndighetenes manglende fokus på IT-sikkerhet.
Referanser
http://www.digi.no/929531/flere-banker-rammet-av-massivt-angrep http://www.digi.no/929538/derfor-angriper-vi http://www.dn.no/nyheter/naringsliv/2014/07/09/0937/norges-bank-bekrefter-dette-har-ingen-klart-for http://www.dn.no/nyheter/2014/07/08/2218/dataangrep-mot-norske-flyselskaper

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.