Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 22 July 2014

2014.07.22 - Nyhetsbrev

Open Wireless Router Firmware er lansert av EFF, og en ny malware sprer seg på Linux og FreeBSD-systemer.

"Mayhem" malwaren spres gjennom Linux og FreeBSD servere

Det er oppdaget en relativt ny malware, "Mayhem", sprer seg gjennom Linux og FreeBSD servere ved å bruke et PHP script. Den infiserer systemer som ikke er fullt oppdatert med dagens sikkerhets-oppdateringer. Ansatte ved den russiske Internett portalen Yandex har funnet 1400 infiserte maskiner.
Referanser
https://www.virusbtn.com/virusbulletin/archive/2014/07/vb201407-Mayhem http://www.theregister.co.uk/2014/07/18/malware_linux_freebsd_web_servers/

EFF utgav den 20. juli Open Wireless Router Firmware

EFF har lansert ett prøveprosjekt mot åpen ruter-firmware som er designet for å være et sikrere og mer fleksibelt alternativ til de eksisterende programvarene som kjører på hjemme- og småbedrifts-ruterne. Prosjektet baserer seg på at folk kan bidra ved utvikling og feilsøking av kildekoden som ligger tilgjengelig via Github.
Referanser
https://www.eff.org/deeplinks/2014/07/building-open-wireless-router http://threatpost.com/eff-releases-open-wireless-router-firmware/107331

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.