Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 4 August 2014

2014.08.04 - Nyhetsbrev

Microsoft har publisert EMET 5.0, ekstern kodeeksekverings-svakhet i Samba 4.x.x og forskere har oppdaget malware som gjemmer seg i Windows-registeret.

Microsoft har publisert EMET 5.0

Microsoft publiserte før helgen versjon 5 av Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET). Denne versjonen inneholder blant annet en forbedret versjon av sikkerhetsmekanismen "Export Address Table Filtering". Nytt i denne versjonen er også funksjonen "Attack Surface Reduction" som gjør det mulig å sette begrensinger for når applikasjoner som Java, Flash og nettlesertillegg kan kjøres. For mer informasjon, se referanser. TSOC anbefaler å installere EMET på sluttbrukermaskiner, etter å ha testet at alt fungerer som det skal.
Referanser
http://blogs.technet.com/b/msrc/archive/2014/07/30/general-availability-for-enhanced-mitigation-experience-toolkit-emet-5-0.aspx
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=43714

Forskere har oppdaget malware som ikke benytter seg av filer

Forskere har oppdaget malware som kan infisere maskiner uten å installere filer. Maskinen blir infisert ved å åpne et dokument som utnytter en svakhet i Word. Malwaren legger deretter koden sin inn i registeret til Windows. Dette fører til at klassiske anti-virus programmer har vanskeligheter med å oppdage malwaren.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2014/08/04/registryinfecting_rebootresisting_malware_has_no_files/
https://blog.gdatasoftware.com/blog/article/poweliks-the-persistent-malware-without-a-file.html

Ekstern kodeeksekverings-svakhet i Samba 4.x.x

Alle Samba 4.x.x versjonene er sårbare for ekstern kodeeksekvering, hvor det er mulig å kjøre uønsket kode som root. Det anbefales å oppdatere så fort som mulig.
Anbefaling
Det har blitt utgitt en oppdatering som dekker sikkerhetshullene, og det anbefales å installere denne.
Referanser
http://www.samba.org/samba/security/CVE-2014-3560
https://isc.sans.edu/diary/All+Samba+4.x.x+are+vulnerable+to+a+remote+code+execution+vulnerability+in+the+nmbd+NetBIOS+name+services+daemon/18471

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.