Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday, 5 August 2014

2014.08.05 - Nyhetsbrev

Sikkerhetsforsker hevder at passasjerfly er sårbare mot cyber-angrep, utpressingsprogramvare mot Synologys NAS-løsninger og medlemmer av MDN blir rådet til å endre passord.

Sikkerhetsforsker hevder at passasjerfly er sårbare mot cyber-angrep

Sikkerhetsforsker Ruben Santamarta påstår han har funnet en måte å hacke satellittkommunikasjonsutstyr i passasjerfly via flyets WiFi og underholdningssystemer. Det vil bli presentert flere detaljer i en presentasjon på torsdag.
Referanser
http://www.reuters.com/article/2014/08/04/cybersecurity-hackers-airplanes-idUSL6N0Q75N820140804

Utpressingsprogramvare mot Synologys NAS-løsninger

Synologys NAS-løsninger er blitt angrepet av utpressingsprogramvare kalt Synolocker. Sårbarheten åpner for at angripere kan infisere NAS med åpne porter mot Internett. Synolocker krypterer alle filene og bakmennene krever at brukeren betaler 0.6 bitcoins for å låse opp filene.
Referanser
http://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?f=3&t=88716
http://www.theregister.co.uk/2014/08/05/synologys_synolocker_crisis_its_as_bad_as_you_think/

Medlemmer av MDN blir rådet til å endre passord

Flere medlemmer av Mozilla Developer Network (MDN) blir rådet til å endre passord etter at epostadresser til 76 000 brukere og kryptert passord for 4 000 brukere skal ha blitt offentliggjort på en offentlig server ved en feil.
Referanser
http://threatpost.com/developers-told-to-change-passwords-after-accidental-mozilla-password-dump/107579

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.