Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday, 11 August 2014

2014.08.11 - Nyhetsbrev

Symantec skriver om spionasjekampanje mot land i Øst-Europa. Støtte for gamle versjoner av Internet Explorer opphører om 18 måneder. Check Point skal ha funnet sårbarheter i utstyr som internettleverandører bruker.

Symantec skriver om spionasjekampanje mot land i Øst-Europa

Angriperne skal ha benyttet seg av malware kalt Wipbot og Turla.
Referanser
http://www.symantec.com/connect/blogs/turla-spying-tool-targets-governments-and-diplomats

Støtte for gamle versjoner av Internet Explorer opphører om 18 måneder

Om 18 måneder skal Microsoft endre på hvilke versjoner av Internet Explorer de støtter. Kun den siste tilgjengelige versjonen av Internet Explorer for hver versjon av Windows vil bli støttet. Dette betyr at f.eks. IE versjon 11 vil bli støttet i Windows 7. Eldre versjoner av IE vil ikke lengre bli oppdatert for Windows 7.
Referanser
http://arstechnica.com/information-technology/2014/08/support-for-old-versions-of-internet-explorer-to-be-dropped/
http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2014/08/07/stay-up-to-date-with-internet-explorer.aspx

Check Point skal ha funnet sårbarheter i utstyr som internettleverandører bruker

Check Point skal ha funnet flere sårbarheter i utstyr som kan kontrolleres via TR-069 protokollen. Dette er en prokotoll som internettleverandører bruker for å konfigurere og kontrollere utstyr som blant annet står hos kunder. Sårbarhetene skal ha gjort det mulig for dem å skru av nett-tilgangen til kunder og overvåke nett-trafikken deres.
Referanser
http://www.checkpoint.com/press/2014/media-alert-cp-researchers-find-isp-vulnerabilities.html

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.