Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday, 14 August 2014

2014.08.14 - Nyhetsbrev

Google oppdaterer Chrome for iOS og Apple oppdaterer Safari. Eldre Cisco-rutere skaper problemer på internett da de går tomme for minne. Snowden hevder at NSA tok ned Internettforbindelsen til Syria.

Google oppdaterer Chrome for iOS

Google har sluppet ny versjon av nettleseren Chrome for iOS. Den nye versjonen retter en svakhet rangert som "høy".
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.no/2014/08/chrome-for-ios-update.html

Nye versjoner av Safari

Apple har gitt ut nye versjoner av Safari 6 og 7 for diverse utgaver av OS X. Oppdateringen utbedrer flere svakheter. Minst én av svakhetene gjør det mulig for angripere å kjøre kode på en sårbar maskin. Siste versjoner er nå Safari 7.0.6 og 6.1.6.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT1222

Eldre Cisco rutere går tom for minne

Flere opplevde i dag at Internett var tregere. Grunnen til dette er at eldre utstyr som Cisco ruterene i CAT 6500- og 7600-serien har en standard TCAM-konfigurasjon som ikke lenger holder mål. TCAM er et hurtigminne som inneholder rutingtabellen. I dag gikk det over grensen for hva de gamle ruterene takler som er 512 000, med 515 000 ruter som førte til problemer for Cisco ruterene. Dette var bare midlertidig, men det forventes at det ikke er lenge til før det skjer igjen. For de som bruker de gamle ruterene, har Cisco publisert en løsning (se referansen mot Cisco-linken).
Referanser
http://www.bgpmon.net/what-caused-todays-internet-hiccup/

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/switches/catalyst-6500-series-switches/117712-problemsolution-cat6500-00.html

www.digi.no/929911/internett-har-naadd-et-kritisk-punkt

Snowden hevder at NSA tok ned Internettforbindelsen til Syria

Edward Snowden hevder i et lengre intervju med Wired at det var NSA som førte til at Syria mistet forbindelsen med Internett i 2012. Dette skjedde angivelig som følge av en feil. NSA prøvde å installere programvare for overvåking på en større ruter i Syria, men installasjonen feilet og ruteren sluttet å fungere.
Referanser
http://www.digi.no/929915/nsa-kastet-syria-ut-av-internett
http://www.wired.com/2014/08/edward-snowden/

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.